Tato analýza je součástí investičního newsletteru Breakout Trader. Každé úterý zasíláme čtyři aktuální tipy na světové akcie. Přihlaste se k bezplatnému odběru.

Allianz je jedním z předních světových poskytovatelů pojišťovacích a finančních služeb a také jedním z největších správců aktiv. Společnost profituje z růstu cen a vysokých úrokových sazeb. Hodnota akcie v posledních měsících stabilně rostla. Na úrovni 250 EUR se růst zastavil a trend je nyní v bočním kanálu.

Podnikání společnosti Allianz je velmi odolné na externí vlivy. Očekávaný poměr P/E akcií Allianz pro rok 2024 je atraktivních 9,9. Předpokládaný dividendový výnos pro rok 2024 ve výši 5,1 % je taktéž lukrativní. Podle analytiků by převzetí konkurenční společnosti PIMCO v budoucnu mělo opět výrazně pozitivně přispět ke konsolidovanému zisku pojišťovny.

Proražení bočního kanálu směrem nahoru by nám poskytlo kupní signál. Naopak uzavření ceny pod úrovní EMA-20 by bylo prvním varovným signálem. Pokud by ceny klesly pod linii EMA-50, nastavení automaticky stornujeme.

Akcie Allianz: Vstupní signál
Graf akcie Allianz
Cenový graf ALV. Zdroj: Trader Workstation (20. 2. 2024)

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Přečtěte si také:

 

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Denní maximum
Denní minimum
---
---
---
---

Displaying the --- graf

Displaying today's chart