Tato analýza je součástí investičního newsletteru Breakout Trader. Každé úterý zasíláme čtyři aktuální tipy na světové akcie. Přihlaste se k bezplatnému odběru.

V současné době zažívá polovodičový průmysl propad po letech rozmachu, který byl částečně způsoben vysokou poptávkou po technologických produktech v době pandemie COVID-19. Akcie nizozemského dodavatele zařízení pro čipový průmysl se v posledních měsících rovněž dostaly pod silný tlak. V listopadu se však situace na grafu poměrně vyjasnila.

Produkty společnosti ASML jsou potřebné k výrobě nejnovější generace čipů. Se svými litografickými systémy má společnost v polovodičovém průmyslu jedinečnou výhodu. Dokonce i zákazy vývozu čipů do Číny kvůli možnému využití technologie pro obranná zařízení pravděpodobně ovlivní obchod pouze krátkodobě. Polovodičový průmysl v současné době prochází obdobím útlumu. Navzdory oslabující ekonomice je však na celém světě zapotřebí stále více výkonných čipů.

Pro naše dlouhé nastavení čekáme na proražení z konsolidace. Stop-loss umístíme pod minimum z minulého pátku.

Akcie ASML
Cenový graf akcie ASML
Cenový graf ASML. Zdroj: Trader Workstation (5. 12. 2023)

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Přečtěte si také:

Nejlepší a nejhorší akcie významných indexů

Které akcie hlavních indexů v poslední době nejvíce vzrostly a které klesly? Jaké jsou nejlepší akcie v roce 2024? Které cenné papíry dosáhly za posledních 5 let nejlepší výkonnosti a které naopak zaznamenaly propad? Poznejte nejlepší a nejhorší akcie dle jejich cen u těchto indexů: DAX, MDAX, Euro Stoxx 50, Dow Jones, Nasdaq 100.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Denní maximum
Denní minimum
---
---
---
---

Displaying the --- graf

Displaying today's chart