Tato analýza je součástí investičního newsletteru Breakout Trader. Každé úterý zasíláme čtyři aktuální tipy na světové akcie. Přihlaste se k bezplatnému odběru.

Volkswagen je největším výrobcem automobilů v Evropě a jedním z předních výrobců automobilů na světě. Poté, co cena akcií klesla pod hranici 100 EUR, se býci postavili na odpor. Po lednovém překonání linie EMA-200 se vytvořil neporušený růstový trend nad úrovní EMA-20.

Automobilka si již nemůže dovolit další oslabení své pozice na trhu. Společnost Stellantis dokazuje, že je úspěšnější než jeho německý konkurent a také, že je možné dosáhnout vyšších marží. Volkswagen by měl v posledním čtvrtletí roku 2023 zlepšit svou ziskovost a podle odborníků z Goldman Sachs bude v tomto trendu pravděpodobně pokračovat i v roce 2024.

Akcie již minulý týden při vysokých obchodních objemech prorazila směrem vzhůru. Návrat do zóny mezi 121,00 a 122,50 EUR by měl v případě oslabení poskytnout dobrý vstupní bod. Stop-loss následně umístíme pod linii EMA-20.

Akcie Volkswagen: Vstupní signál
Graf akcie Volkswagen
Cenový graf VOW3. Zdroj: Trader Workstation (27. 2. 2024)

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Přečtěte si také:

Online broker LYNX

Chtěli byste obchodovat na burze? Otevřete si účet prostřednictvím online brokera LYNX. Obchodujte akcie, opce, futures nebo investujte do ETF. A to vše v rámci jednoho investičního účtu. Zjistěte více na: Online broker LYNX

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Denní maximum
Denní minimum
---
---
---
---

Displaying the --- graf

Displaying today's chart