Základy investování, díl č.3: Dluhopisy a úrokové sazby

  • Pro zhlédnutí webináře vložte e-mail

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

V tomto webináři se dozvíte:

Šetříte, spoříte a říkáte si, že je škoda nechat našetřené peníze ležet jen tak na účtu? Hledáte vhodnou příležitost je investovat a zhodnotit? U banky máte minimální úrok, který často nepokryje ani inflaci. Láká vás svět akcií a burz? Právě pro Vás je tato série webinářů Základy investování.

V posledním díle se podíváme na způsoby, jak a proč akciové portfolio diverzifikovat přes dluhopisovou složku. Probereme možnosti, různé poměry dluhopisového ETF k akciovému a to, jaké charakteristiky provázejí jednotlivé durace dluhopisů. Dále také hlavní rozdíly mezi korporátními a vládními dluhopisy a citlivost dluhopisů na změny úrokových sazeb.

Co se na webináři konkrétně dozvíte? 

  • Jak se poměr dluhopisové složky promítne do výnosnosti a bety portfolia?
  • Korporátní vs. vládní dluhopisy.
  • Vliv úrokových sazeb na dluhopisy.
  • Screener dluhopisových ETF.

Webinář je vhodný pro úplné začátečníky a investováním nepolíbené, kteří se chtějí dozvědět více o možnostech investování na burze. Cílem této série je ukázat vám možnost, jak velice jednoduše, a přitom bez růžových brýlí začít s investováním na vlastní triko.

Budí vás v noci strach, že vám hodnotu peněz doslova žere inflace, nebo že na burzovních trzích lidově řečeno „proděláte kalhoty“? Načerpejte potřebné základy o investování v posledním díle naší investiční série. Porozumíte tak tomu, co jsou to dluhopisy a jak díky nim snížit riziko ztráty a získat pasivní příjem financí.


Nadcházející webináře

Mohly by vás také zajímat tyto webináře: