Proč se komodity musí skladovat a jak na tom můžeme vydělat?

  • Pro zhlédnutí webináře vložte e-mail

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

V tomto webináři se dozvíte:

Fyzické komodity nám nabízejí unikátní možnosti, které na jiných trzích nenajdeme. Třeba takový zemní plyn. Těží se celý rok, ale v zimě je ho potřeba tolik, že by to průběžná produkce nestačila pokrýt. Proto se musí do začátku každé zimy vybudovat dostatečné zásoby.

Jak by se vám líbilo, kdybyste na tom mohli vydělat? Nikdo přece nebude skladovat plyn jen tak zadarmo. A nemusíte přitom vlastnit zásobníky na plyn ani plynovody!

Během webináře se dozvíte:

  • Jak se komodity obchodují prostřednictvím termínovaných (futures) kontraktů
  • Co způsobuje cenové rozdíly mezi jednotlivými kontrakty a jak na nich lze vydělat
  • Vysvětlení na ukázkách konkrétního trhu (např. zemní plyn v USA)

Webinářem vás provede Pavel Hála. Na finančních trzích se aktivně pohybuje od roku 2007. Významně se podílel na tvorbě opčních strategií na komoditní ETF a volatilitu v předním středoevropském hedge fondu Charles Bridge Global Macro Fund a v dalších institucích. Jeho strategie se obchodovaly na klientských prostředcích dosahujících souhrnné hodnoty 200 mil. Kč.

V současné době se věnuje rozvoji vlastní společnosti SpreadCharts, která vyvíjí analytický software pro komoditní trhy. Cloudovou aplikaci SpreadCharts dnes používají individuální obchodníci, fondy, investiční banky, ale také farmáři, těžaři a zpracovatelé fyzických komodit po celém světě.

Pavel Hála dále spolupracuje s portálem Quastic.cz, který patří do skupiny hedge fondu Charles Bridge a zabývá se vzděláváním na finančních trzích. Jejím hlavním cílem je poskytování kvalitního vzdělávání s velmi zkušenými a prověřenými obchodníky.Webináře jsou z technických důvodů vysílány ze záznamu, Vaše dotazy prosím posílejte na adresu: faq.webinare@lynxbroker.cz. V součinnosti s panem Hálou je zodpovíme a vždy po webináři dostanou jeho účastníci odpověď na položené dotazy. 

Aktualizace: Odpovědi na položené dotazy jsou k dispozici zde.


Nadcházející webináře

Mohly by vás také zajímat tyto webináře: