Základy investování, díl č.1: Jak zhodnotit peníze

  • Pro zhlédnutí webináře vložte e-mail

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

V tomto webináři se dozvíte:

Dáváte korunku ke korunce, máte naspořené peníze a říkáte si, že je škoda je nechat jen tak na účtu? Banka vám nabízí jen minimální úrok, který nepokryje ani inflaci? Láká vás svět akcií a burz? Ptáte se často sami sebe jak zhodnotit peníze? Právě pro vás je série webinářů Základy investování.

Investování je činnost, při které využijete určité množství aktuálně dostupných peněz za účelem navýšení vašich finančních toků v budoucnu. Ve světe financí se investicí rozumí koupě finančního instrumentu (např. akcie) s vidinou vydělat další peníze, a to buď formou pasivně vyplácené odměny (např. dividendy) anebo po určité době prodejem daného instrumentu za vyšší cenu.

Co se ve webináři konkrétně dozvíte?

  • Co je to investování a jaké možnosti nabízí.
  • Druhy instrumentů a produktů, do kterých lze investovat.
  • Výhody vlastního investování na burze oproti podílovým fondům.
  • Faktor času při investování a co je to složené úročení.
  • Jak poznat vaší toleranci k riziku při investování.
  • Proč je důležité stanovit si investiční horizont.

Webinář je vhodný pro úplné začátečníky a investováním nepolíbené, kteří se chtějí dozvědět více o možnostech investování na burze. Zaměříme se především na investice do akcií a ETF. Cílem této série je ukázat vám možnost, jak velice jednoduše, a přitom bez růžových brýlí, začít s investováním.

Budí vás v noci strach, že vám hodnotu peněz doslova žere inflace, nebo že na burzovních trzích lidově řečeno „proděláte kalhoty“? Načerpejte potřebné základy o investování v prvním díle naší investiční série. Porozumíte tak tomu, jaké příležitosti a rizika investování skýtá a jakou cestou byste se měli vydat vy. Přihlaste se na první díl webináře níže ve formuláři a odstartujte vaši cestu úspěšného investora. Přečtete si také podropný článek o tom jak investovat peníze.


Nadcházející webináře

Mohly by vás také zajímat tyto webináře: